Upcoming events:
  • Celebrating 40 years of Silotite
Loading Image
De combinatie van Film&Film Baletite® en SilotitePro® vermindert voeder verlies en verbetert de efficiëntie

De combinatie van Film&Film Baletite® en SilotitePro® vermindert voeder verlies en verbetert de efficiëntie

De mantel- en wikkelfolies Baletite® en SilotitePro® van Berry Global bieden boeren een slimmere oplossing voor het behoud van voeder. Door gebruik te maken van de Film&Film (F&F)-balenwikkelmethode kunnen boeren de manier optimaliseren waarop ze hun gewassen verpakken, opslaan en gebruiken.

Ronde balen worden doorgaans gebonden met net en gewikkeld met meerdere lagen wikkelfolie, waardoor het voer wordt afgedicht en wordt beschermd tegen de natuurelementen. Als ze echter niet correct worden toegepast, kunnen netgewikkelde balen gevoelig zijn voor het binnendringen van zuurstof, wat bederf kan veroorzaken. F&F gebruikt in plaats daarvan Baletite – een stijve, brede mantelfolie – in combinatie met SilotitePro, voor een dubbel wikkelsysteem met een hoge spankracht dat door de meeste moderne combiwikkelaars kan worden toegepast, waardoor het een zeer effectief alternatief is voor netbinding.

Bij het F&F-wikkelsysteem worden mantelfolie en wikkelfolie dwars op elkaar aangebracht, waardoor de baal kruislings wordt gewikkeld, waardoor het binnendringen van zuurstof wordt voorkomen en er extra beschermingslagen worden toegevoegd rond de mantel van de baal.

Het is aangetoond dat F&F de kwaliteit van het voer verbetert en het verlies aan droge stof vermindert. Door deze methode te gebruiken, is aangetoond dat boeren 7,35 kg extra droge stof per baal winnen, vergeleken met traditionele netbinding.*

De SilotitePro wikkelfolie maakt gebruik van meerlaagse Pro-technologie die gebruikers extra folielengte biedt voor minder rolwissels** en is nu eveneens verkrijgbaar in een versie waarin gerecycled plastic is verwerkt. Verdere efficiëntieverbeteringen zijn te vinden in de handige, eenvoudig te verwijderen polyethyleen (PE) verpakking. Deze vervangt grote dozen en kan samen met de Baletite mantelfolie en SilotitePRO wikkelfolie gerecycled worden.***

Als het tijd is om de balen te openen, zorgt de afwezigheid van net ervoor dat dit gemakkelijk van het voer kan worden afgehaald, zonder dat de voer verstrikt raakt in het net. Bovendien zijn Baletite- en SilotitePro- mantel- en wikkelfolies gemaakt van hetzelfde PE-materiaal, waardoor het niet langer nodig is om de folie voor inzameling te scheiden, in tegenstelling tot net dat niet tegelijkertijd met wikkelfolie kan worden gerecycled.  

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om waarde toe te voegen voor onze klanten, door oplossingen te ontwikkelen die profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van film- en balenperstechnologie”, zegt Bart Geeraert, commercieel directeur Flexible Agriculture van Berry Global. “Film&Film biedt superieure bescherming, gebruiksgemak en is gemakkelijker te recyclen dan traditioneel wikkelen met net. We hebben in het veld uitstekende resultaten waargenomen bij boeren die de combinatie van Baletite en SilotitePro al gebruiken en we zijn er zeker van dat nieuwe gebruikers dezelfde voordelen zullen zien in de kwaliteit van hun balen.”

De Baletite en SilotitePro F&F-oplossing is opgenomen in Berry's B Circular-assortiment verpakkings- en productoplossingen die gebruik maken van onze technische expertise en eigen processen bij het ontwerp voor circulariteit om de impact van producten op het milieu te verminderen, waarbij de focus is om merkeigenaren te helpen hun duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken en te overtreffen.F&F maakt deel uit van Berry's vijfpijleraanpak voor duurzame landbouwfolies, naast een streven naar consistente kwaliteit, minder afval in overvepakkingen, lichtgewichtfolies en de integratie van gerecyclede grondstoffen.

Bezoek de Silotite-website voor meer informatie over Baletite, SilotitePro en de F&F-methode.

 

*In 2013 hebben onderzoeken uitgevoerd door Dr. Dave Davies van Silage Solutions Limited, onder reële bedrijfsomstandigheden, aangetoond dat met F&F gewikkelde balen (neem contact op met agrifilms@berryglobal.com voor volledige onderzoeksgegevens): 

7,5% minder drogestofverlies bij F&F-balen in vergelijking met netwikkelbalen, dankzij een verbeterd fermentatieproces. 

80% minder drogestofverlies bij F&F-balen in vergelijking met netwikkelbalen als gevolg van schimmelvorming op de baal. 

een algehele reductie van 52% minder drogestofverlies bij F&F-balen in vergelijking met netwikkelbalen. 

**In vergelijking met Silotite Original 25μm, 1500m film. 

***Op plekken waar PE-folie ingezameld wordt.