Upcoming events:
  • Celebrating 40 years of Silotite
Loading Image
Nieuwe Silotite®-folie gebruikt gerecycleerd materiaal voor betere milieu prestaties

Nieuwe Silotite®-folie gebruikt gerecycleerd materiaal voor betere milieu prestaties

Het toonaangevende merk Silotite® van Berry Global heeft een nieuwe wikkelfolie gelanceerd met 25% post-consumer gerecycleerd plastic (PCR). SilotitePro1800 Sustane® , is onderdeel van het  Berry B More Circular Solutions assortiment. Het toevoegen van PCR in een hoogwaardig product betekent een technologische doorbraak waardoor een hoog kwalitatief product  met een verbeterd milieuprofiel aan de klanten wordt aangeboden.

Het gebruik van gerecycleerd materiaal in SilotitePro1800 Sustane folie maakt deel uit van Berry’s vijf pijler programma om de duurzaamheid van Silotite te verbeteren en vormt een aanvulling op de bestaande voordelen van de voorgeoriënteerde ProTechnology. De folie heeft ook een langere rollengte dan de originele Silotite® folie van 25 μm, zodat klanten meer balen per rol kunnen wikkelen, tijd besparen en de silagekwaliteit behouden.

Door gerecycleerd materiaal te gebruiken, ondersteunt Berry de circulaire economie en helpt om te voorkomen dat afval gestort of verbrand wordt. Gegevens uit levenscyclusanalyses bevestigen dat het gebruik van SilotitePro1800 Sustane 23 μm folie (met 25% PCR) de milieubelasting met 24% vermindert in vergelijking met standaard Silotite® 25 μm folie (met 0% PCR)**.

Bovendien is SilotitePro1800 Sustane folie gecertificeerd door RecyClass, waardoor gebruikers de herkomst van het gerecycleerde materiaal volledig kunnen achterhalen. Het product is ook handig verpakt in een polyethyleen (PE) verpakking, zodat de wikkelfolie en de buitenverpakking samen gerecycleerd kunnen worden en niet gescheiden hoeven te worden.

“We zijn er trots op dat we onze klanten een assortiment folies kunnen blijven aanbieden die voldoen aan hoge prestatienormen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit, gebruikerservaring, innovatie en duurzaamheid. De introductie van SilotitePro1800 Sustane folie, samen met de andere initiatieven in ons vijf pijler duurzaamheidsprogramma, bereiken deze doelen,” zegt Bart Geeraert, Commercieel Directeur van Berry Global. 

**Dit werd berekend aan de hand van de vergelijking in de levenscyclusanalyse (LCA) van het Circular Stretch Film Project van Materials and Packaging Research & Services (MPR&S), gepubliceerd op 26 februari 2021.